Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Plaza centri ulažu 500 miliona dolara u Srbiji

Plaza centri ulažu 500 miliona dolara u Srbiji

Generalni direktor izraelske kompanije za gradnju i razvoj nekretnina Plaza centri Ran Štarkman izjavio je da će ta kompanija u Srbiji investirati najmanje 500 miliona dolara. "Srbija je zemlja sa velikim potencijalom, ekonomski napreduje i tu ćemo fokusirati svoje poslovanje u narednih tri do pet godina", rekao je Štarkman i dodao da su Plaza centri spremni da investiraju u Srbiju, i da žele da budu deo lokalne ekonomije, kojoj su potrebni šoping centri i hoteli, koje nameravaju da grade.

"Mentalitet srpskog stanovništva je da izađe i da se zabavlja, što je jako bitno za nas jer ćemo graditi tržne i zabavne centre, sa bioskopima, igraonicama i želimo da ih ljudi posećuju i da se zabavljaju", rekao je Štarkman. Govoreći o cenama nekretnina u Srbiji i okruženju, on je kazao da su cene u Srbiji veće nego što je ta kompanija plaćala u drugim zemljama u kojima posluje. Štarkman je ipak ocenio da će u narednih jednu do dve godine zemljište pojeftiniti, i to ne samo u Srbiji, nego u celoj centralnoj i istočnoj Evropi, zbog svetske kreditne i finansijske krize. "Investitori koji su kupili zemljište, a nemaju dovoljno novca da finansiraju gradnju i prežive pad cena nekretnina, moraće da prodaju to zemljište, kako bi vratili kredite", objasnio je Štarkman. Kompanija Plaza centri u Beogradu planira gradnju hotela sa pet zvezdica na mestu bivše zgrade MUP-a u Ulici kneza Miloša, vredan 150 miliona evra. U planu je i gradnja šoping centra u Višnjici u Beogradu, vrednog 105 miliona evra. Takođe, u septembru će početi gradnju tržnog centra u Kragujevcu, a u planu je i otvaranje takvih centara u još nekim gradovima u Srbiji. Plaza centri bave se izgradnjom, upravljanjem i izdavanjem tržnih i zabavnih centara u celoj istočnoj Evropi i deo je izraelske javne kompanije Elbit Imaging.

Izvor: Danas

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum