Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Svečano otvoren prvi vetropark u Srbiji

Svečano otvoren prvi vetropark u Srbiji

Kompanija MK Fintel Wind, danas je svečano otvorila vetropark Kula, koji je ujedno i prvi vetropark u Srbiji.

Radi se o postrojenju koje se sastoji od tri vetrogeneratora visine 178 metara, a u čiju je izgradnju uloženo 15 miliona evra. Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, u prisustvu investitora i brojnih zvanica, zvanično je pustio u rad prvi vetropark u Srbiji. Domaćin skupa Tiziano Giovanneti, izvršni direktor kompanija Fintel Energia Spa i MK Fintel Wind-a, izrazio je zadovoljstvo što je realizacijom projekta pokazano da poslovanje u Srbiji u novim oblastima kao što je zelena energija, ne samo da je moguće, već može biti i uspešno.

„Događaj kojem danas prisustvujemo od ključnog je značaja za sektor energetike za celu Srbiju. Nakon nekoliko godina čekanja neophodnih dozvola, izražavamo zadovoljstvo što je ova “green-field” investicija konačno realizovana u Srbiji. Ovo je potvrda naše strateške opredeljenosti razvoju na tržištu Srbije, i imamo ambiciozan razvojni program, dodatne projekte koje planiramo da realizujemo u narednom periodu i veliki broj stranih investitora koji su zainteresovani za partnerstvo sa nama. Od rada vetroparka korist će imati svi, država i društvo u celini, opština Kula, mi kao kompanija i pre svega potrošači”, izjavio je Tiziano Giovannetti, izvršni direktor kompanija Fintel Energia Spa i MK Fintel Wind-a.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum