Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Les Mousquetaires odlazi ali brend Interex ostaje?

Les Mousquetaires odlazi ali brend Interex ostaje?

Francuska trgovačka grupacija Les Mousquetaires, ovih dana i zvanično napušta tržište Srbije. U objektima koji su pripadali Francuzima već se nalaze novi proizvodi među kojima je privatna robna marka Alloro, trgovinskog lanca Aman koji je i kupio objekte Interexa.

Nezvanično saznajemo da će hipermarketi INTEREX nastaviti da rade sa svojim starim prepoznatljivim imenom i sa novim vlasnikom. Francuzi su tokom 11. godina poslovanja u Srbiji otvorili devet objekata, dok potpuno završeni objekat u Sremskoj Mitrovici i pored velike želje nisu uspeli da otvore. Menadžment Interexa nije se često pojavljivao u medijima, dok se u retkim izjavama moglo čuti da se Interexu ne dozvoljava da napravi ekspanziju na našem tržištu, na kome je imao velike planove, otvaranjem više desetina super i hipermarketa.

Grupacija Les Mousquetaires, osnovana je 1969. godine u Francuskoj, ujedinjavanjem više nezavisnih trgovaca, prepoznatljivi kao grupa trgovačkih musketara. Ova grupacija danas posluje u Francuskoj, Portugalu, Belgiji i Poljskoj, ostaruje godišnje prihode veće od 40 milijardi dolara i zapošljava blizu 140.000 ljudi. Na tržištu Francuske ne poseduje supermarkete u Parizu, ali je po veličini treći po redu trgovinski lanac u Francuskoj.

Pripremio: Žarko Grozdanić

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum