Les Mousquetaires odlazi ali brend Interex ostaje?

Interex

Francuska trgovačka grupacija Les Mousquetaires, ovih dana i zvanično napušta tržište Srbije. U objektima koji su pripadali Francuzima već se nalaze novi proizvodi među kojima je privatna robna marka Alloro, trgovinskog lanca Aman koji je i kupio objekte Interexa.

Nezvanično saznajemo da će hipermarketi INTEREX nastaviti da rade sa svojim starim prepoznatljivim imenom i sa novim vlasnikom. Francuzi su tokom 11. godina poslovanja u Srbiji otvorili devet objekata, dok potpuno završeni objekat u Sremskoj Mitrovici i pored velike želje nisu uspeli da otvore. Menadžment Interexa nije se često pojavljivao u medijima, dok se u retkim izjavama moglo čuti da se Interexu ne dozvoljava da napravi ekspanziju na našem tržištu, na kome je imao velike planove, otvaranjem više desetina super i hipermarketa.

Grupacija Les Mousquetaires, osnovana je 1969. godine u Francuskoj, ujedinjavanjem više nezavisnih trgovaca, prepoznatljivi kao grupa trgovačkih musketara. Ova grupacija danas posluje u Francuskoj, Portugalu, Belgiji i Poljskoj, ostaruje godišnje prihode veće od 40 milijardi dolara i zapošljava blizu 140.000 ljudi. Na tržištu Francuske ne poseduje supermarkete u Parizu, ali je po veličini treći po redu trgovinski lanac u Francuskoj.

Pripremio: Žarko Grozdanić