Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Arčelik grupa, proizvođač brenda Beko, dobila AA rejting održivosti

Arčelik grupa, proizvođač brenda Beko, dobila AA rejting održivosti

Arčelik grupa, jedna do vodećih kompanija u globalnoj industriji kućnih aparata i majka-kompanija brenda Beko, dobila je AA rejting po MSCI (Morgan Stanley Capital International) globalnom indeksu održivosti.

Kompanija je dobila rejting „iznad proseka“ u ekološkim kategorijama „elektronskog otpada“, „čiste tehnologije“ i društvenog pitanja „Radnih standarda u okviru lanca snabdevanja“, kao i rejting Zelene kompanije (Green – G) po MSCI Monitoru ekološkog, društvenog i upravljačkog (ESG) uticaja.

Hakan Bulgurlu, generalni direktor Arčelik grupe je ovim povodom izjavio: „Našom vizijom održivosti stremimo ka unapređenju poslovanja na društvenom, ekološkom i ekonomskom polju, kao i inovativnih procesa koji stvaraju vrednost za celokupno poslovanje naše grupe. Korporativne politike i strategije u Arčeliku su formirane u skladu sa principima održivosti, dok je sveobuhvatno praćenje performansi sastavni deo naših ciljeva održivosti,tj. poslovnih ciljeva.“

„ESG rejting može igrati važnu ulogu u postavljanju repera i podsticanju napretka u širokom spektru oblasti: energetska efikasnost i smanjenje emisije CO2, zdravlje i bezbednost na radu i ljudska prava, široka raznovrsnost i kvalitet održive strategije“ rekao je Bulgurlu i dodao da su vodeći pogoni za recikliranje elektronskog otpada, koji su postavljeni od strane Arčelika u Eskišehiru i Boluu u Turskoj, predstavljali glavne pokretače za dobijanje ovako visokog rejtinga.

Beko je drugi najveći evropski brend bele tehnike i brend sa najbržim rastom u ovom sektoru. Internacionalni je brend kućnih aparata Arčelik grupe, koja ima 14 fabrika za proizvodnju bele tehnike sa dvadeset i šest hiljada zaposlenih širom sveta i predstavništvima u dvadeset i sedam država. Arčelik nudi proizvode i usluge za 10 brendova (Arčelik, Beko, Grunding, Defi, Arktik, Blomberg, Elektrabregenz, Leisure, Flavel i Altus) u 130 zemalja. Shodno tome, Arčelik Grupa je prošle godine ostvarila konsolidovani promet u iznosu od 4,3 milijarde evra i zabeležila rast od 13%, navodi se u saopštenju kompanije.

O MSCI ESG:

MSCI ESG rejting se određuje na osnovu kvalifikacija kompanije po pitanju životne sredine, njenih klijenata, ljudskih prava i društva, prava zaposlenih, upravljanja i lanca snabdevanja.

Proizvode i usluge kompanije MSCI ESG Research, koja je jedna od vodećih svetskih kompanija koja objavljuje ekološke, društvene i upravljačke rejtinge, pažljivo nadgledaju korporativni investitori i menadžeri fondova.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum