Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Svečano otvaranje vinoteke u Mercator hipermarketu

Svečano otvaranje vinoteke u Mercator hipermarketu

Na svečanom otvaranju Mercator Vinoteke predstavljena je bogata i proširena ponuda vina, koja na jednom mestu svim ljubiteljima ovog božanskog pića pruža mogućnost biranja vinskih etiketa iz celog sveta.

 

Novost u ponudi je prisustvo najpoznatijih vinarija na vinskoj mapi Srbije sa više od 200 različitih vina iz 41 vinarije sa teritorije naše zemlje. Istinski poznavaoci i ljubitelji vina, pored velikog izbora srpskih vina, u ponudi mogu pronaći vina iz starog i novog sveta koja broje preko 400 etiketa, koja su proizvedena u Španiji, Italiji, Francuskoj, Portugaliji, Čileu ili Novom Zelandu.

Tokom svečanog otvaranja Mercator Vinoteke, u okviru Hipermarketa u Beogradu, Zdravko Brkić, inicijator udruženja somelijera i osnivač manifestacije “WineJam” u društvu predsednika Udruženja profesionalnih somelijera Srbije, Dejana Živkoskog, prisutnima je predstavio odabrana vina iz naše zemlje i govorio nešto više o sljubljivanju vina i hrane. Zvanice i potrošači imali su priliku da saznaju zanimljivosti o Palićkom vinogorju čiji su vinogradi grupisani oko Kanjiže i Subotice, kao i o sortama tipičnim za podneblje peščare. Bilo je reči i o vinogorjima Fruške gore i Sremskih Karlovaca, Smederevskom vinogorju i vinima iz istočne Srbije, Šumadijskom vinogorju koje se prostire u slivu Morave i njenih pritoka, o Župskom i Jagodinskom vinogorju, kao i o vinima južne i zapadne Srbije. Duga istorija vina, autohtone sorte, kupaže, zemljište, klima, ukusi i mirisi bile su neke od tema o kojima je bilo reči na svečanom otvaranju.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum