Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Retail Serbia u Subotici: Milion evra nove investicije u Mlekaru

Retail Serbia u Subotici: Milion evra nove investicije u Mlekaru

Mlekara Subotica, koja posluje u okviru kompanije Imlek, predstavila je danas javnosti investiciju u nova postrojenja mlekare u vrednosti od milion evra.

Nova investicija odraziće se na povećanje proizvodnog kapaciteta za sireve proizvedene tehnologijom ultrafiltracije, sto će udvostručiti kapacitet proizvodnje i čime će biti zadovoljena povećanja potražnja sa izvoznim tržišima.

"Kompanija Imlek, lider mlečne industrije u regionu, kontinuirano ulaže u unapređenje i modernizaciju svojih proizvodnih pogona, kako bi potrošačima obezbedila proizvode vrhunskog kvaliteta ali i povećala proizvodne kapacitete u skladu sa postojećom potražnjom. Ova investicija u modernu mašinu za proizvodnju Feta sira, obezbediće ostvarenje izvoznih potencijala, pre svega naših sireva na rusko tržište. Kompanija Mlekara Subotica, prva je u Srbiji dobila izvozni broj za tržište Evropske Unije još 2011 godine. Nova mašina će proizvoditi oko 2.500 tona sira, što će činiti potrošnju mleka od oko 25.000 tona na godišnjem nivou. Trenutno kompanija izvozi 20% svoje celokupne proizvodnje na inostrana tržišta. Tokom sledeće godine, kompanija planira nova zapošljavanja kao i još veća ulaganja u proširivanje proizvodnih kapaciteta'', izjavio je direktor Imleka Ilija Šetka.

Pripremio: Žarko Grozdanić

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum