Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Akvavel grupa uložila 10 miliona evra u fabriku vode

Akvavel grupa uložila 10 miliona evra u fabriku vode

Švajcarska kompanija Akvavel grupa (Aquawell Group AG) je otvorila fabriku vode Sen Džons (Saint John's) u kosjerićkom naselju Banjica.

Investicija je vredna 10 miliona evra, a jedan od investitora Miša Jovanović istakao je da će fabrika u Kosjeriću proizvoditi 150 miliona boca godišnje od 1,5 litar, po čemu bi se svrstala u najveće proizvođače na Balkanu.

Prema njegovim rečima, za ovu lokaciju su se odlučili zbog karakteristika koje poseduje ovdašnja voda.

"Zbog pozicije izvora i vode došli smo ovde. On se nalazi u centru, između Beograda i većih gradova. Ova voda može se uporediti sa Evian, Vitel, odnosno sa svetskim vodama“, rekao je Jovanović.

On je naglasio da je ukupna vrednost investicije 10 miliona evra, a da je investitor švajcarska kompanija „Akvavel grup AG“ odnosno njihovo predstavništvo u Srbiji „Audiotel-V“.

"Zaposlili smo 30 ljudi. Izabrali smo najbolje ljude sa ovog područja, pošto posedujemo ISO i HAČP standarde, a radimo i na uvođenju FDA koji nam je potreban za izvoz u SAD", naveo je Jovanović.

On je kazao da je njihov cilj da oko 30 odsto proizvodnje plasiraju na domaćem tržištu, dok je preostalih 70 odsto namenjeno izvozu.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum