Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Predsednik PKS obišao proizvodni pogon kompanije Carnex

Predsednik PKS obišao proizvodni pogon kompanije Carnex

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež posetio je Industriju mesa Carnex, jednu od vodećih mesnih industrija u regionu i lidera na tržištu Srbije, a među posetiocima su bili i predstavnici Retail Serbia. 

Carnex, sa ukupnim tržišnim udelom od 18 odsto, je apsolutni lider u kategoriji pašteta sa 42 odsto tržišnog udela, kao i u kategoriji gotovih jela, sa 52 odsto tržišnog udela. Pored ostvarenih rezultata i kvaliteta proizvoda po kojima je ova kompanija prepoznata, tokom posete predsednika Privredne komore Srbije, istaknut je značaj korišćenja domaćih sirovina u proizvodnji, poštovanja najviših standarda bezbednosti i kvaliteta, kao i kontinuiranog ulaganja u proizvodnju i inovacije.

„U ekonomski vrlo izazovnoj godini koju prati pad kupovne moći i stagnacija životnog stnadarda, kompanija Carnex zadržava stabilnost i profitabilnost, ostvaruje rast izvoza, i dalje investira u unapređenje proizvodnje, inovacije i ekologiju. Briga o potrošačima nam je na prvom mestu, stoga su nam bezbednost i kvalitet proizvoda koje im nudimo prioritet. Ponosni smo što smo po tome prepoznati kako u našoj zemlji, ali i šire, kroz međunarodne sertifikate iz oblasti kvaliteta i bezbednosti hrane koje posedujemo. Svi zaposleni u Carnexu svakodnevno posvećeno rade kako bismo opravdavali ukazano poverenje naših potrošača. Samo u 2015. godini investirali smo preko tri miliona evra u tehnološki razvoj u skladu sa najnovijim svetskim trendovima u proizvodnji, ali i ekologiji. Osim najsavremenije automatske linije za punjenje pašteta, Carnex je investirao i u najsavremeniji pogon za proizvodnju fermentisanih kobasica, ali i u najsavremenije postrojenje za preradu otpadnih voda koje omogućava ispuštanje potpuno prečišćene vode u prirodni vodotok. I ubuduće ćemo se truditi da svojim poslovanjem, brigom o potrošačima i prisustvom na domaćem i inostranim tržištima, promovišemo kompaniju, ali i poljoprivredu i gastronomiju Srbije, i da doprinesemo da nas geografski prepoznaju po kvalitetnim, inovativnim i ukusnim proizvodima“, izjavila je Tijana Anđelić, generalna direktorka kompanije Carnex.

Pored Crne Gore, BiH i Makedonije, Carnex je ušao i na tržišta Hrvatske i Slovenije, a u 2015. godini ostvario značajan rast i na ostalim tržištima EU zemalja. Dobijanjem HALAL sertifikata za posne, goveđe i riblje proizvode, ostvareni su preduslovi za nastup i na tržštima sa pretežno muslimanskim stanovništvom.

„Uloga Privredne komore Srbije je da obezbedi dijalog privrede i države, da u sradnji sa Vladom i resornim ministarstvima pomogne u rešavanju konkretnih problema privrednika i pruži im podršku u jačanju kapaciteta da što više proizvode i što bolje se pozicioniraju na inostranim tržištima“, izjavio je Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije i istakao značaj kompanija kao što je Cranex za razvoj svih učesnika u lancu proizvodnje i privrede Srbije.

Industrija mesa Carnex koristi prvenstveno domaće sirovine u proizvodnji - preko 90 odsto proizvodnje ostvaruje korišćenjem mesa dobijenog sa sopstvenih farmi, dok se za proizvodnju stočne hrane koriste odabrane sirovine, kao sto su kukuruz, pšenica i soja, takođe iz sopstvene proizvodnje, sa domaćih njiva. Uz strogo kontorlisane tehnološke procese, sirovine koje se koriste u proizvodnji dodatno prolaze laboratorijsku kontrolu kvaliteta, u skladu sa međunarodno priznatim standardima o bezbednosti i kvalitetu hrane koje Carnex poseduje, među kojima su ISO, HACCP, IFS izvozni standardi za EU i Rusiju, ali i BRC standard za Veliku Britaniju. Sve ovo doprinosi da Carnex proizvodi, budu prepoznatljivi po kvalitetu kako potrošačima na domaćem tržištu, tako i potrošačima u regionu, Rusiji, zemljama EU, Nemačkoj, Austriji, Švajcarskoj, ali i dalekoj Australiji.

Pripremio: Žarko Grozdanić

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum