Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Britanska ASDA uvozi borovnicu iz Arilja

Britanska ASDA uvozi borovnicu iz Arilja

Danas je avionom Jat-a u izoz krenula prva pošiljka viskožbunaste kultivisane borovnice sa plantaža iz Arilja u London, a kupac je jedan od najvećih lanaca supermarketa u Britaniji.

Borovnica je namenjena je trgovinskom lancu ASDA iz sastava internacionalne kompanije "Wall-Mart".

Ova voćna vrsta u Srbiji je rezultat velikog truda i entuzijazma nekoliko pojedinaca, ističe Ministarstvo poljoprvrede u saopštenju.
Njihov višegodišnji rad na promociji ovog vrlo kvalitetnog voća prepoznali su, pre svega, bivši ambasador Norveške u Srbiji, Hans Ola Urstad, i bivši direktor USAid projekta u Srbiji, Džesi Benč.
Uz njihovu finansijsku pomoć su u maju 2006. godine prve kvalitetne i sertifikovane sadnice uvezene iz najboljeg rasadnika u Evropi, od firme "Dierking" iz Giltena u Nemačkoj, i podeljene najboljim voćarima i zasađene pre svega na imanjima u Arilju, ali i šire u zapadnoj Srbiji.

 


Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je prepoznalo potencijal ove voćne vrste subvencijama je podržalo njeno širenje po Srbiji i doprinelo da se sada gaji na oko 40 hektara, ističe se u saopštenju.

Izvor: Nadlanu

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum