Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Ugašen trgovinski lanac Zielpunkt

Ugašen trgovinski lanac Zielpunkt

Austrijski trgovinski lanac Zielpunkt više ne postoji. Nakon velikih rasprodaja početkom decembra kako bi se oslodobio zaliha robe, ovaj trgovac je zatvorio svoja vrata potrošačima.

Na dan gašenja ovaj trgovac je posedovao više od 250 supermarketa širom Austrije i zapošljavao je oko 2.400 ljudi. Zaposleni u njemu su skoro dobili obaveštenje da su im uplaćene novembarske plate a da će decembarske i božicni dodatak dobiti krajem meseca iz stečajnog fonda. Kompanija Fajfer koja je preuzela ovaj lanac prošle godine, upumpala je u njega 50 miliona evra, međutim, ni pomenuta suma nije bila dovoljna da se spasi jedan od većih trgovaca u ovoj zemlji. Da bi se obezbedio nastavak poslovanja, Fajfer je morao da u lanac marketa upumpa dodatnih 60 milona evra, sto bi ugrozilo celu kompaniju.

Zielpunkt GmbH je osnovan 1967. godine i pravio je godišnji obrt od skoro pola milijarde evra.

Pripremio: Žarko Grozdanić

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum