Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Grčki trgovinski lanac Masoutis obeležio 40. godina rada

Grčki trgovinski lanac Masoutis obeležio 40. godina rada

Jedan od najvećih Grčkih trgovinskih lanaca, Masoutis, obeležio je 40. godina svog postojanja.

Ova porodična kompanija i pored velike krize koju je zadesila Grčku, uspela je da poveća svoj tržišni udeo kao i da otvara nove maloprodajne objekte u delovima zemlje u kojima još nije bila prisutna.

Poslednjih nedelja u Grčkoj kruže priče da se i Masoutis sprema za partnerstvo sa većim trgovačkim igračem. Direktor kompanije Džon Masoutis je nedavno priznao da "svaki lanac razgovara sa svima", sto ne isključuje mogućnost da će Grčko tržište u narednom periodu dobiti novo trgovačko partnerstvo. Masoutis, koji je do nedavno bio rasprostranjen samo u severnim i centralnim delovima zemlje, počeo je da otvara svoje maloprodajne objekate i na jugu, i tako ušao u žestoku bitku sa jakim konkurentima.

Važno je napomenuti da je ovaj trgovinski lanac za poslednjih nekoliko godina svoj tržišni udeo povećao za 22% i tako postao jedan od najvećih trgovačkih imena u Grčkoj. Godišnji promet iznosi oko 750 miliona evra, dok 10% prodaje ostvaruje kroz proizvode iz asortimana Private Label. Lanac posluje kroz 241 supermarket i 19 Cash&Carry objekata. Na mesto predsednika kompanije, prošle godine se vratio njen osnivač Diamantis Masoutis, koga mnogi smatraju ''ključem uspeha'' kao i da je upravo on zaslužan za veliki uspeh koji je napravljen od osnivanja kompanije do danas.

Naša nedavna poseta Grčkim supermarketima, među kojima su bili i objekti ovog lanca, uverila nas je u solidnu posetu Masoutis marketa. Cene su osrednje za pomenuto tržište, koje je postalo veoma nestabilno i na kome cene svakodnevno rastu usled povećanja poreza. Ipak, bitka za svakog potrošača, jača je nego u Srbiji, pa tako građani Grčke brendirane artikle mogu da pazare na većim akcijskim sniženjima, od građana u našoj zemlji.

Pripremio: Žarko Grozdanić

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum