Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Agrokor planira kupiti ruski trgovinski lanac Lenta

Agrokor planira kupiti ruski trgovinski lanac Lenta

Hrvatski koncern Agrokor, posle neuspeha u preuzimanju turskog Migrosa, sprema ponudu za ruski trgovački lanac Lentu, sa sedištem u Sankt Petersburgu. Ruski trgovački lanac je procenjen na oko dve milijarde dolara i Agrokor bi svoju ponudu trebalo da suprotstavi jakim svetskim trgovačkim kompanijama poput američkog Wal Marta, francuskih lanaca Carrefoura, Auchana i nemačkog Metroa.

U Agrokoru Ivice Todorića, kako navode mediji u regionu, nije bilo moguće dobiti bilo kakvu informaciju o toj akviziciji.

Ruski trgovački lanac ima 31 hipermarket širom Rusije, preko 12.000 zaposlenih, a prošle godine je ostvario prihod od prodaje u vrednosti od 1,56 milijardi dolara.

Izvor: Capital

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum