Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Carrefour preuzima BILLA objekte u Rumuniji

Carrefour preuzima BILLA objekte u Rumuniji

Članica Rewe Grupe Billa, prodaće filijale u Rumuniji svom dosadašnjem konkurentu francuskom Carrefouru. Očekivana vrednost transakcije je oko 100 miliona evra. Međutim, pomenuta suma biće umanjena za oko 25% ukoliko se prodaja izvrši bez sigurnosnih sertifikata.

Posao bi mogao da bude sklopljen i u narednih nekoliko dana, prenosi lokalni Wall-street portal. Billa u Rumuniji ima mrežu od 86 supermarketa, deo je Nemačke trgovačke grupacije REWE, koja će u Rumuniji ostati prisutna sa 150 PENNY Marketa.

Francuski Carrefour jedan je od tri vodeća trgovinska lanca u Rumununiji, prisutan je od 2001. godine i ostvaruje godišnje prihode od oko jednu milijardu evra. Trenutno poseduje 77 supermarketa i 25 hipermarketa.

Za samo dve godine rumunsko tržište su napustila tri poznata trgovca, Cora, Interex i Billa.

Pripremio: Žarko Grozdanić

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum