Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Delta Maksi preuzeo Ela markete

Delta Maksi preuzeo Ela markete

Beogradska kompanija “Delta Maksi” ubrzano širi mrežu na tržištima okolnih zemalja. Od danas je strateški partner trgovinskom preduzeću “Napredak” iz Kotora, poznatom po lancu marketa “Ela”, a posle nedavnog otvaranja prvog “Maksi” supermarketa u Federaciji Bosne i Hercegovine u Jajcu, sutra će se otvoriti prvi prodajni objekat ove kuće u Republici Srpskoj, odnosno Banjaluci.

Prema ugovoru koji će danas potpisati Dragan Filipović, generalni direktor “Delta Maksi” grupe, i izvršni direktor “Napretka” Duško Blečić, “Delta” postaje vlasnik 51 odsto firme “Ela”, u čijem sastavu posluje 13 maloprodajnih objekata “Ela” marketa, od kojih je osam locirano u Boki Kotorskoj. Ostali “Ela” marketi nalaze se u kotorskom starom gradu, Škaljarima, Dobroti, Prčnju, Risnu i na Svetom Stasiji, kao i dva maloprodajna objekta u Radanovićima i Stolivu.

 

Inače, kompanija “Delta Maksi” prisutna je na crnogorskom tržištu od novembra 2007. godine i trenutno poseduje tri “Maksi” supermarketa, dva u Podgorici i jedan u Baru, kao i dve “Mini Maksi” prodavnice, u Podgorici i Sutomoru. Početkom oktobra biće otvoren i hipermarket i super “Maksi”, koji se nalaze u okviru šoping mola “Delta siti” u Podgorici. Planirano je dalje širenje trgovače mreže u Crnoj Gori. Do sada je na ovo tržište uloženo 43 miliona evra, a svakako najznačajnija investicija jeste izgradnja šoping mola.
“Delta” planira značajne investicije i na tržištu BiH. U tamošnju maloprodajnu mrežu, preuzimanjem trgovinskog lanca “Tropik”, do sada je uloženo 35 miliona evra.

Izvor: Novosti

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum