Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Lukoil Srbija: Nova ulaganja i obeležavanje 25. godina rada

Lukoil Srbija: Nova ulaganja i obeležavanje 25. godina rada

Kompanija Lukoil obeležava 25. godina postojanja, tim povodom organizovan je radni doručak za predstavnike medija u beogradskom hotelu "Moskva", među kojima su bili i predstavnici Retail Serbia. 

Lukoil Srbija je tokom 2014. i 2015. godine u revitalizaciju maloprodajne mreže i skladišnih kapaciteta uložila blizu 7 miliona dolara. U cilju prepoznatljivosti brenda, u protekle dve godine izvedeni su radovi na 95 objekta, kako bi svaki od njih izgledom u potpunosti odgovarali vizuelnom identitetu kompanije i visokim korporativnim standardima. Radovi su izvedeni i na različitim tehnološkim sistemima kao i na zameni opreme na 67 benzinskih stanica, što je dodatnih 3.1 mil. dolara. Realizacija ovakvih projekata je podrazumevala ne samo korišćenje savremenih materijala već i modernizaciju sistema. Kompanija je sprovela i kompleksan posao na uvođenju novog korporativnog informacionog sistema za upravljanja "Petroniks" na objektima maloprodajne mreže koja danas broji 111 objekata širom Srbije. Za ovaj projekat, izdvojena su sredstva u visini od 1.3 mil. dolara.

"Od 1. januara, u Srbiji se očekuje povećanje akciza na naftne derivate, ali kompanija "Lukoil Srbija", neće povećavati cene, već će sačekati da vidi kako će tržište reagovati na to", istakao je Ivan Brajović, iz "Lukoil Srbija", na pitanje da li se planira širenje maloprodajne mreže, on je istakao da se očekuje njeno širenje ali da u ovom trenutku ne može da kaže o tačnom broju kao ni o kakvim će se tačno investicijama raditi.

Nakon što je pre dve godine "Lukoil Srbija" u svoju ponudu uvela goriva nove generacije sa poboljšanim radnim karakteristikama i proizvedena po najsavremenijim tehnologijama pod brendom ECTO Diesel i ECTO Plus, ove godine kompanija je uvela i zimski ECTO Diesel, kod koga su već unapređene eksploatacione i ekološke karakteristike dodatno nadgrađuju kroz sniženje CFPP (Cold filter plugging point), drugim rečima, tačka filtrabilnosti goriva se snižava i tako sprečava njegovo zamrzavanje.
Goriva ECTO Diesel i benzin ECTO Plus donose niz prednosti u odnosu na standardna goriva, kao što su: ušteda goriva, efekat čišćenja sistema za ubrizgavanje goriva, povećanje snage motora, ali i jednako važna ekološka svojstva, jer obe vrste novog govora odgovaraju ekološkim standardima EVRO-5. Ova svojstva su više puta potvrđena u različitim međunarodnim nezavisnim istraživačkim centrima, kao što je "Tickford Power Train Test Ltd" (UK). Tehničke karakteristike goriva ECTO u Srbiji potvrđene su ispitivanjem u istraživačkom centru Mašinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Na ovaj način "Lukoil Srbija" dočekuje godinu u kojoj se obeležava četvrt veka postojanja i uspešnog rada Naftne kompanije "Lukoil", prve među najvećim svetskim privatnim naftnim i gasnim kompanijama po veličini dokazanih zaliha nafte i druge privatne kompanije po obimu proizvodnje nafte, multinacionalne korporacije koja posluje u 40 zemalja sveta.

Pripremio: Žarko Grozdanić

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum