Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Aman preuzima sedam Agrokor marketa u Srbiji

Aman preuzima sedam Agrokor marketa u Srbiji

Trgovinski lanac Aman će preuzeti sedam maloprodajnih objekata u vlasništvu Agrokora u Srbiji. U pitanju su četiri Roda i tri Idea marketa.

Maloprodajni objekti koje će Aman preuzeti nalaze se u Beogradu, Sremskoj Mitrovici, Smederevu, Pančevu, Nišu i Somboru i to: Roda market površine 992 mi Idea površine 373 mu Beogradu, Roda u Smederevu od 1684 m2, kao i dve Rode u Somboru (761 m2) i Nišu (421 m2), Idea u Pančevu od 1507 mi Idea u Sremskoj Mitrovici površine 1535 m2.

Ovaj trgovac je nedavno preuzeo i svih devet hipermarketa francuskog Interexa koji se tako i potpuno povukao sa tržišta Balkana, dok je nešto ranije Aman preuzeo i većinski udeo u Višnjica Dućanima. Ovaj potez pomenutog trgovca govori da će sledeća godina na tržištu maloprodaje u Srbiji biti veoma burna, sto potvrđuju i najave stranih trgovaca da su već započeli izgradnju prvih supermarketa koji će veoma uskoro biti otvoreni.

Pripremio: Retail Serbia tim

Napisano: 2 godina 1 nedelju pre : milan #482
milan's Avatar
Pisali smo nešto više na ovu temu u sledećim člancima.

www.retailserbia.com/vesti-trgovina/1820...upermarkete-u-srbiji

www.retailserbia.com/vesti-trgovina/1807...beogradu-2017-godine

Svakako, to što pišete je trenutna realnost a ovo su najave koje smo dobili iz zvaničnih i nezvaničnih izvora. Videćemo na kraju godine šta će biti rezultat no u trgovini su promene stalne tako da stoji da se očekuje "burna" godina.

Ukrupnjavanje tržišta koje ste spomenuli još nije završeno, tako da nam 2016. možda donese dosta zanimljivih događanja i na tu temu.
Napisano: 2 godina 1 nedelju pre : Bole #479
Bole's Avatar
Molio bih Retail tim ili ko pouzdano zna o kojim trgovinskim lancima se konkretno radi?

Za Lidl se zna da gradi test filijalu u Smederevu, ali nece biti otvoren sve dok se ne izgradi distributivni centar koji jos nije poceo da se gradi u Pazovi. Potrebno je 18 meseci za izgradnju tipskog centra tako da je otvaranje izvesnije 2018 godine. (Info koji sam dobio na email od Lidl HR-a za Srbiju)

Sto se tice Carrefour-a, njihov plac u Novom Sadu (bivsa Centroslavija hladnjaca) stoji kao ruina i nema naznaka da ce skorije poceti gradnju...

Trziste stoji, ukrupnjava ono postojece, ne vidim bar u ovoj godini promenu u planu stranih lanaca u Srbiji.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum