Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti DELTA HOLDING predstavila rezultate: 5.44 milijarde dinara operativnog profita

DELTA HOLDING predstavila rezultate: 5.44 milijarde dinara operativnog profita

Kompanija Delta Holding predstavila je danas na godišnjoj konferenciji održanoj u hotelu Crowne Plaza. rezultate poslovanja u 2015. godini kao i planove u ovoj i početkom 2017. godine.

"Ponosni smo na 25. godina postojanja i što smo deo ove priče. Prihodi Delta Holdinga u 2015. godini iznosili su 5.44 milijarde dinara, dok je u budžet Republike Srbije uplaćeno 10.8 milijardi. Kompanija je investirala u svojim strateškim poslovima: poljoprivredi, biznisu nekretninama, distribuciji, a investicioni ciklus će biti nastavljen i u 2016. godini. Najveći deo prihoda ostvaren je u oblasti agrara 53% i zabeležen je rast izvoza na 59.1 miliona evra, što je 11.5% više u odnosu na 2014. godinu. Nove investicije Delta Agrara u Čelarevu, Banatskom Novom Selu i Kruševcu iznosile su 7 miliona evra. Kompanija je produžila ugovor i za "pink lejdi" jabuke, čiju licencu poseduju samo četiri države u Evropi. Mi kažemo da ''pink lejdi'' nije samo sorta već i brend", istakao je na godišnjoj konferenciji kompanije Delta Holding Dejan Jeremić, izvršni potpredsednik, operativnih poslova.

Kompanija je u 2015. godini pokrenula novi projekat otvaranjem 16 maloprodajnih objekata Yuhor Dućana, u 15 gradova širom Srbije. U planu je da se nastavi sa daljom ekspanzijom kako bi se broj objekata do kraja godine povećao na 80. Od decembra 2004. godine Yuhor posluje u sastavu Delta Agrara i danas predstavlja model uspešne i moderne mesne industrije koja detaljno prati zahteve domaćeg i inostranih tržišta. Konstantno ulaganje u razvoj, inovacije i modernizaciju tehnoloških procesa, opreme i kadrova presudno su uticali na visok standard i vrhunski kvalitet proizvoda. Delta Agrar je u predhodnoj godini zabeležio rast izvoza od 11.5%, od čega je kompanija Yuhor nesto više od 7 miliona evra.

Delta Holding - predstavljanje rezultata

Delta Real Estate je započela i izgradnju hotela InterContinental u Ljubljani, prvog hotela sa pet zvezica u glavnom gradu Slovenije, čime ulazi na tržište Evropske Unije. Otvaranje hotela planirano je početkom 2017. godine. Shopping Mall-ovi Delta City Beograd i Delta City Podgorica imali su povećan broj posetilaca koji je iznosio 16.3 miliona, od čega je beogradski imao više od 10 miliona. Hotel Crowne Plaza u Beogradu je imao 81.139 noćenja i ostvario profit od 540 miliona dinara. U planu za ovu godinu je i početak realizacije najvećeg Shoping Mall-a Delta Planet na Autokomandi, u koji će investirati 200 miliona evra.

DTS (Delta Transportni Sistem) je u protekloj godini otvorio novi distributivni centar u koji je investirano oko 10 miliona evra. Kompanija od sada poseduje u svojoj floti 16 šlepera, od čega je 10 novokupljenih. Među novim klijentima DTS-a su kompanije Bambi, Heineken, OMV i Grimaldi Group.

Delta Fondacija je započela 284 humanitarne akcije koja je obuhvatila 45.000 korisnika. Tokom 2015. godine, započeta je izgradnja centra za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom "Iskra" u Kragujevcu, u koji će biti uloženo 500.000 evra. Izgradnja Centra, kojom rukovodi Delta Real Estate, trajaće 6 meseci, a otvaranje objekta planirano je na Đurđevdan, kada se obeležavaju i Dani grada Kragujevca.

Pripremio: Žarko Grozdanić

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum