Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Ljajić: Cilj zakona o oglašavanju je da zaštiti potrošače

Ljajić: Cilj zakona o oglašavanju je da zaštiti potrošače

Cilj novog zakona o oglašavanju je da potrošači budu zaštićeni od obmanjujućih i lažnih poruka kao i da se obezbedi fer tržišna konkurencija, izjavio je danas ministar trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić.

Važeći zakon o oglašavanju je donet pre 10 godina i mnoge njegove odredbe su prevaziđene, naveo je Ljajić obrazlažući razloge za predlog novog zakona. 

"Idemo u susret novim trendovima EU, to je osnovni razlog donošenja novog zakona jer želimo da uskladimo naše zakonodavstvo sa standardima EU u ovoj oblasti. Želimo da zaštitimo potrošače od obmanjujućih i često lažnih poruka koje ih mogu podstaći na kupovinu neke robe", izjavio je ministar.

Kako prenosi Beta, predlogom zakona se obezbeđuju instrumenti odgovarajućim inspekcijama za nadzor nad primenom njegovih odredbi.

"Jedna od ključnih novina tiče se oglašavanja alkoholnih pića, koja će se ubuduće deliti na ona sa manje od 20 odsto i ona sa više od 20 odsto alkohola. Pića sa više od 20 odsto alkohola moći će da se reklamiraju od 23 do 6.00 časova, kao i u štampanim medijima sem časopisa namenjenih deci", rekao je Ljajić.

Takođe, u odredbama predloženog zakona je zabranjeno uporedno oglašavanje koje omalovažava robu konkurenta na tržistu.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum