IKEA u Srbiji tek od 2018. godine

Ikea Švedska

Švedski proizvođač i prodavac nameštaja ''IKEA'' svoje poslovanje na srpskom tržištu neće započeti pre kraja 2017. ili početkom 2018. godine.

Na mestu buduće robne kuće nadomak Beograda, radnici su do sada sa lakšom mehanizacijom radili samo na uređenju zemljišne površine. Izmeštanje naplatne rampe u Bubanj Potoku koja predstavlja najveći problem za početak radova, neće biti završeno pre oktobra tekuće godine. Za glavnog izvođača radova izabrana je austrijska kompanija Štrabag, kojoj će se tokom radova priključiti i nekoliko domaćih kompanija.

Otvaranje prve robne kuće ''Ikea'' ne treba očekivati pre kraja sledeće ili početkom 2018.godine, jer je za izgradnju centra potrebno više od godinu dana.

Podsetimo, Šveđani će na placu od 26 hektara izgraditi robnu kuću na 38.000 metara kvadratnih bruto površine na tri nivoa, dok će posetiocima biti na raspolaganju i parking za 1.500 vozila. Vrednost investicije u Bubanj Potoku iznosi 70 miliona evra, dok će ulaganja u narednih sedam godina iznositi 300 miliona kroz otvaranje nekoliko robnih kuća i regionalnog centra.

Pripremio: Žarko Grozdanić
Izvor: B92