Geox otvorio fabriku obuće u Vranju

Geox prodavnica

Italijanski proizvođač obuće Geox (Geoks) je otvorio danas u industrijskoj zoni u Vranju fabriku obuće, čiju je izgradnju finansirala Vlada Srbije sa skoro 15 miliona evra.

Vlasnik fabrike Geox, Mario Moreti Polegato, rekao je da je otvaranje fabrike u Vranju važan dan i za Geox i za Srbiju, kao i da je zamisao prilikom potpisivanja ugovora sa Vladom Srbije u oktobru 2012. godine, kada je i započeo projekat izgradnje fabrike u Vranju, bila ne samo da se u ovom gradu otvori nova fabrika već i da se uvedu najnovije tehnologije u obućarskoj industriji.

"U fabrici u Vranju proizvodiće se obuća visoke tehnologije koja je namenjena hladnijim zemljama. Želimo da ponovo pokrenemo ekonomiju ulaganjem u tehnologiju, a korist od ovog projekta imaće i Srbija i Geoks", kazao je Polegato.

Kako prenosi Beta, Polegato je rekao da je otvaranje fabrike u Vranju samo početak i da će Geox u ovom gradu ulagati i u obrazovanje i obuku radnika, kao i da će se fabrika u budućnosti proširiti.

Fabrika Geox se prostire na 22.000 kvadrata pokrivenog prostora u industrijskoj zoni u Bunuševac u Vranju, a u njoj je trenutno zaposleno 668 radnika od 1.250 koliko se planira da bude zaposleno.