Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Potpisan sporazum o Transpacifičkom partnerstvu (TPP)

Potpisan sporazum o Transpacifičkom partnerstvu (TPP)

Jedan od najvećih multinacionalnih trgovinskih sporazuma na svetu, TPP (sporazum o Transpacifičkom partnerstvu), potpisalo je danas na Novom Zelandu 12 zemalja Pacifičkog pojasa.

Kako se ocenjuje, primena TPP-a će zahtevati godine teških pregovora pre nego što postane realnost. Samo da bi se došlo do faze potpisivanja sporazuma, koji obuhvata 40 odsto svetske ekonomije, bilo je potrebno pet godina pregovora.

Cilj TPP-a je ukidanje carinskih i trgovinskih ograničenja između 12 zemalja Pacifičkog pojasa, prenosi Frans pres, podsećajući da se među potpisnicama sporazuma ne nalazi Kina.

Potpisnice TPP-a su Australija, Brunej, Kanada, Čile, Japan, Malezija, Meksiko, Novi Zeland, Peru, Singapur, SAD i Vijetnam, a šosle potpisivanja sledi dvogodišnji period ratifikacije TPP-a, tokom kog će najmanje šest država koje učestvuju sa 85 odsto u zajedničkom bruto domaćem proizvodu 12 zemalja-članica, morati da odobre konačan tekst sporazuma koji će biti implementiran.

Izvor: Beta

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum