Potvrđeno za Retail Serbia: Delta prodala šoping molove

Delta City BG

Kompanija Delta Holding prodala je svoje šoping molove u Beogradu i Podgorici, potvrđeno je danas iz ove kompanije za Retail Serbia.

Novi vlasnik je afrički fond "Hyprop Investments" koji je objekte kupio za ukupno 202,8 miliona evra. "Delta City" u Beogradu je prodat za 127,7 miliona evra, a tržni centar u Podgorici za 75,1 miliona evra. "Hyprop Investments" je preuzo 60 odsto udela u šoping molovima u Beogradu i Podgorici, dok 40 odsto vlasništva pripada kompaniji "Homested Grup Holdings Limited".  Novoformirana kompanija "Hystead Limited", čije je sedište Velikoj Britaniji, ubuduće će upravljati objekima.

Beogradski šoping mol ''Delta City'' otvoren je 1.novembra 2007.godine, prostire se na 30.000 kvadrata prodajne površine, raspolaže sa 1700 parking mesta i bio je prvi centar takvog tipa u Srbiji.

Drugi šoping mol kompanija je otvorila krajem 2008.godine u Podgorici. ''Delta City'' u glavnom gradu Crne Gore i danas je najveći tržni centar sa 24.000 kvadrata prodajne površine. U oba tržna centra Delta Holding je investirala oko 130 miliona evra. 

Pripremio: Žarko Grozdanić