Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Uspešna poslovna godina za Heineken

Uspešna poslovna godina za Heineken

Kompanija HEINEKEN na globalnom nivou zabeležila je odlične rezultate poslovanja u 2015. godini, kao odraz kontinuirane usmerenosti ka najvišem kvalitetu proizvoda kroz investicije u ljude, tehnologiju i stalno unapređenje poslovanja. Postignuti uspeh bio je u skladu sa strateškim usmerenjem i planiranim ciljevima.

U protekloj godini, HEINEKEN je globalno zabeležio neto profit od čak 2,048 miliona evra, rast organskog prihoda od 3,5%, povećanje obima poslovanja u premium segmentu za 3,5%, kao i uvećanje operativnog profita za 6,9% organske proizvodnje.
Predsedavajući kompanije HEINEKEN Žan Fransoa van Boksmier (Jean-François van Boxmeer) istakao je da su dobri rezultati u 2015. godini odraz uspešno sprovedene strategije „Greenprint to Win“, unikatne geografske raznovrsnosti i bogatog portfolija premium brendova, predvođenih brendom Heineken®.

„U 2015. rast svih parametara poslovanja podržan je pojačanim ulaganjem u brendove, održivim inovacijama i ekonomičnim upravljanjem troškovima. Istovremeno, nastavili smo da investiramo u budući razvoj, ulaskom i širenjem na tržišta kao što su Slovenija, Južnoafrička republika, Mjanmar, Obala Slonovače, Istočni Timor, Jamajka i Malezija”, objašnjava van Boksmier.

U objavljenim rezultatima za 2015. godinu, kompanija HEINEKEN ukazuje i na rast obima stope inovacija od 9,2% koje su donele prihod od 1,9 milijardi evra. Konsolidovan obim proizvodnje porastao je za 2,3% u oblastima Severne i Južne Amerike, Azije i Pacifika i u Evropi.
U 2016. HEINEKEN očekuje dalji rast poslovanja, uprkos izazovnom okruženju.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum