Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Podravka: rast neto dobiti od 7,8 odsto u 2015. godini

Podravka: rast neto dobiti od 7,8 odsto u 2015. godini

Neto dobit Grupe "Podravka" za proteklu godinu iznosi 398 miliona kuna što predstavlja značajan rast od 7,8% u odnosu na 2014. godinu kada je neto dobit iznosila 92,5 miliona kuna. Na rekordan rast neto dobiti uticao je i pozitivan efekat od kupovine "Žita d.d. Ljubljana".

Prihodi od prodaje Grupe "Podravka" u 2015. godini ostvarili su rast od 7,8 posto i iznosili su 3.777,2 miliona kuna. Strateško poslovno područje "Prehrana" ostvarilo je prihode od prodaje u iznosu od 2.971,6 miliona kuna što predstavlja rast od 11,6 posto. Na rast prihoda od prodaje pozitivan uticaj od 239,3 miliona kuna dolazi i sa strane Grupe "Žita" čiji su prihodi uključeni od 1. oktobra 2015. godine.

„Protekla godina ostaće zapisana u dugogodišnjoj Podravkinoj istoriji po celom nizu značajnih projekata koje smo sproveli, a čiji rezultati već sada dolaze do izražaja. Realizovali smo najveću akviziciju u istoriji "Podravke", "Žito Ljubljana" s kojom ćemo dostici dugoočekivani prag od 4,5 milijardi kuna prihoda i pozicionirati Grupu" Podravka" u sam vrh najuspešnijih prehrambenih kompanija na području Adria regije. Urađena je dokapitalizacija kompanije sa izdavanjem novih 1,7 miliona redovnih deonica i na taj način uneli u kompaniju svež kapital u iznosu od 510 miliona kuna što ćemo investirati u dalji razvoj naše Grupe. Započeli smo izgradnju dve nove fabrike ''Belupa'' što u vrednosti od 51 milion evra predstavlja najveću greenfield investiciju u Hrvatskoj. Ovo su samo neki od važnijih projekata koje smo realizovali a pred nama je vreme novih izazova sa ciljem stvaranja najveće međunarodne kompanije sa sedištem u Hrvatskoj.“ – istakao je Zvonimir Mršić, predsednik Uprave ''Podravke'' prilikom objave rezultata poslovanja za 2015. godinu, navode iz kompanije.

Pripremio: Žarko Grozdanić

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum