Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Dia zabeležila dobre poslovne rezultate u protekloj godini

Dia zabeležila dobre poslovne rezultate u protekloj godini

Španski trgovinski lanac Dia ostvario je promet od 10.5 milijardi evra u 2015. godini što čini rast od 14% u odnosu na 2014. godinu.

Samo na matičnom tržištu Dia je ostvarila rast od 13.3% i iznosi blizu 6 milijardi, dok je na tržištima Argentine, Brazila i Kine promet dostigao do 3.8 milijardi. Ubrzan rast prodaje ostvaren je jačanjem pozicija na tržištima u razvoju.
Na kraju 2015. godine Dia je posedovala 7.718 maloprodajnih objekata. Putem franšize u protekloj godini zabeležen je rekordan broj otvorenih marketa od 612 što čini ukupan broj od 3.697.

Grupacija Dia danas posluje na tržištima Španije, Portugala, Brazila, Argentine i Kine kroz banere Dia Market, Dia Maxi, la plaza, clarel, Mis Perto, MAX discont cash&carry i druge. Trgovac poseduje i 38 distributivnih centara.

Pripremio: Žarko Grozdanić

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum