Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Uspešna poslovna godina KRAŠ Grupe

Uspešna poslovna godina KRAŠ Grupe

Hrvatski prehrambeni proizvođač Kraš, ostvario je neto dobit od 15 miliona kuna u protekloj godini, čime beleži rast od blizu 6% u odnosu na 2014. godinu.

Ukupni prihodi dostigli su 1.03 milijarde kuna što je za 0.6% više nego godinu dana ranije. Prihodi na domaćem tržištu iznosili su 554 milijarde kuna, dok su na inostranim tržištima dostigli 448 milijardi. Iz Kraš Grupe su naveli da nastavljaju sa aktivnostima na jačanju tržišnog pozicioniranja brendova. Uz povećanje marketinške aktivnosti i ulaganja u razvoj proizvodnje ostvareno je povećanje prodaje na svim tržištima. Kompanija trenutno svoje proizvode plasira u 37 zemalja sveta.

Tokom 2015. godine povećan je izvoz na tržišta SAD-a, Saudijske Arabije, Austrije, Švedske, Slovenije, Srbije i Crne Gore. Kompanija je u protekloj godini investirala u modernizaciju proizvodnih pogona u Zagrebu, Osijeku i Prijedoru. Godišnja proizvodnja danas premašuje 33.000 tona konditorkih proizvoda, od kojih se 47% izvozi na inostrana tržišta. Pod Kraš Grupom danas posluje i MIRA-najveća fabrika keksa i vafla u Prijedoru kao i KAROLINA-fabrika keksa i vafla u Osijeku.

Pripremio: Žarko Grozdanić

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum