Uspešna poslovna godina KRAŠ Grupe

Kras zgrada

Hrvatski prehrambeni proizvođač Kraš, ostvario je neto dobit od 15 miliona kuna u protekloj godini, čime beleži rast od blizu 6% u odnosu na 2014. godinu.

Ukupni prihodi dostigli su 1.03 milijarde kuna što je za 0.6% više nego godinu dana ranije. Prihodi na domaćem tržištu iznosili su 554 milijarde kuna, dok su na inostranim tržištima dostigli 448 milijardi. Iz Kraš Grupe su naveli da nastavljaju sa aktivnostima na jačanju tržišnog pozicioniranja brendova. Uz povećanje marketinške aktivnosti i ulaganja u razvoj proizvodnje ostvareno je povećanje prodaje na svim tržištima. Kompanija trenutno svoje proizvode plasira u 37 zemalja sveta.

Tokom 2015. godine povećan je izvoz na tržišta SAD-a, Saudijske Arabije, Austrije, Švedske, Slovenije, Srbije i Crne Gore. Kompanija je u protekloj godini investirala u modernizaciju proizvodnih pogona u Zagrebu, Osijeku i Prijedoru. Godišnja proizvodnja danas premašuje 33.000 tona konditorkih proizvoda, od kojih se 47% izvozi na inostrana tržišta. Pod Kraš Grupom danas posluje i MIRA-najveća fabrika keksa i vafla u Prijedoru kao i KAROLINA-fabrika keksa i vafla u Osijeku.

Pripremio: Žarko Grozdanić