Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Robne kuće Beograd od jeseni počinju sa radom

Robne kuće Beograd od jeseni počinju sa radom

Robne kuće „Beograd“ u Beogradu, Subotici, Nišu i Kragujevcu će do kraja godine biti renovirane i počeće sa radom. U Beogradu će, tokom oktobra, sa radom početi tri objekta, sredinom decembra startuju i Niš, Subotica i Kragujevac, a „Beograđanka“, najveći objekat iz ovog lanca, biće otvorena uoči Nove godine.
Zainteresovani zakup prostora su, kako se saznaje, najveći svetski brendovi koji nisu još dolazili u Srbiju. Ponudu robnih kuća činiće hrana, kozmetika, odeća, obuća, predmeti za kuću, a kupcima će na raspolaganju stajati i banke, kafei i info-pultovi, ali i toaleti.

Lanac RK „Beograd“ čine ukupno 34 robne kuće u Srbiji površine od oko 240.000 kvadratnih metara, od čega je osam smešteno u Beogradu sa površinom od gotovo 65.000 kvadrata. Radovi na kompletnoj rekonstrukciji enterijera objekata su u toku, a renovira se se sve od poda do plafona.

Kompanija RK „Beograd“ prošlog oktobra postala je vlasništvo komapnije „Verano motorsa“ i grčke „Marfin investments grupe“, koji su za njenu kupovinu izdvojili 360 miliona evra. Ovaj nekada najjači trgovinski lanac u Jugoslaviji počeo je da propada za vreme trgovinske inflacije 1993. godine, a njihov dug do početka 2001. godine iznosio je 100 miliona maraka. Zbog velikih dugovanja prema dobavljačima, bankama i radnicima, stečaj u robnim kućama je uveden 2002. godine. Tada je u ovoj kući radilo 4.500 radnika, da bi po prodaji ove kompanije novi vlasnici kupljene objekte preuzeli bez ijednog zaposlenog i upravljačke strukture. Inače, prodaja RK „Beograd“ najveći je prihod od privatizacije u 2007. godini, ali i najveći prihod od prodaje imovine u stečaju.

Izvor: Blic

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum