Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti MOL ostvario istorijski profit u 2015. godini

MOL ostvario istorijski profit u 2015. godini

MOL Grupa ostvarila je odlične finansijske rezultate u 2015. godini, uprkos teškoj godini za naftnu industriju.

Ostvarenje od 2.5 BN EBITDA veća je od postavljenog cilja od 2.2 BN. Pad cene nafte pogodio je čitavu industriju, pogotovo u Upstream poslovanju. MOL Grupa je integrisala upstream-downstream poslovni model, a raznovrsna ponuda i efikasnosti merenja obezbedili su ovoj kompaniji stabilnost i odlične finansijske rezultate. Kako se navodi u saopštenju, MOL Grupa će nastaviti sledećim downstream programom da se priprema za manje prijateljske poslovne okolnosti i da ugrabi nove prilike za rast kompanije. Osnovni cilj budućih promena je da se poveća efikasnost i dobije na snazi i konkurentnosti.

MOL Srbija dostigla je rekordno visok profit od preko 5 miliona EUR u 2015. godini, praćen povećanjem prodaje na malo i veliko od preko 5%. Sedam novih servisnih stanica otvoreno je u 2015. godini uz novi maloprodajni poslovni model koji je uspešno realizovan na svim stanicama u vlasništvu kompanije.

Mol Nova Pazova

MOL-ova Fresh Corner maloprodajna strategija koja je započeta u 2015. godini prisutna je u Srbiji na pet servisnih stanica. Uz visok kvalitet usluge i širok asortiman za potrošače sa raznovrsnim izborom kafa, fantastičnom gastro ponudom MOL svojim posetiocima nudi šoping u prijatnom okruženju.

U veleprodaji novi poslovni segmenti razvijeni su u 2015: pored prodaje tradicionalno visoko kvalitetnog dizela i benzina MOL Srbija nudi kupcima tečni naftni gas, kerozin, maziva i bitumen. U 2016. strategija MOL-a u Srbiji je usmerena ka daljem povećanju udela na tržištu, održavanju dobrog odnosa sa kupacima i promocijia MOL brenda kao sinonima za kvalitetno gorivo.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum