Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti EBRD preko Komercijalne banke investira 30 miliona evra u mala i srednja preduzeća u Srbiji

EBRD preko Komercijalne banke investira 30 miliona evra u mala i srednja preduzeća u Srbiji

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) će privatnim preduzetnicima u Srbiji pružiti jaču podršku tako što će malim i srednjim preduzećima (MSP) omogućiti bolji pristup izvorima finansiranja. 

EBRD će Komercijalnoj banci, drugoj banci u Srbiji po visini bilansne aktive, odobriti trogodišnji kredit od 30 miliona evra, koji će Komercijalna banka ponuditi svojim MSP klijentima širom zemlje, sa fokusom na ruralne oblasti i oblasti van Beograda.
Ova transakcija će omogućiti Komercijalnoj banci da diversifikuje svoju strukturu finansiranja, osigura kontinuiranu likvidnost na tržištu kredita za MSP, unaprediće investiranje u privatni sektor i osnažiti ekonomski oporavak.
Ugovor o kreditu potpisan je u Beogradu od strane prvog potpredsednika EBRD Fila Beneta (Phil Bennett) i predsednika Izvršnog odbora Komercijalne banke Aleksandera Pikera (Alexander Picker).

„Mala i srednja preduzeća su jedan od glavnih pokretača privrede u Srbiji, a saradnja EBRD i Komercijalne banke, tržišnog lidera u segmentu kreditiranja ovih klijenata, doprineće izgradnji zdravog MSP sektora u zemlji“, izjavio je gospodin Fil Benet.
Predsednik IO Komercijalne banke Aleksander Piker, je nakon potpisivanja ugovora rekao: „Mi smo odavno segment malih i srednjih preduzeća ocenili kao jedan od napropulzivnijih. U narednom periodu on će zauzeti još snažniji prioritet i učešće u ukupnom portfoliu, u čemu će nam danas potpisani ugovor o kreditu dati dvostruki podsticaj. Kao prvo, imamo još snažniji izvor kreditiranja pod povoljnijim uslovima, a kao drugo, jačamo saradnju sa partnerom svetski priznatog autoriteta, koji je i naš drugi najveći vlasnik. Opredeljenje EBRD za podršku segmentu MSP, govori da su i naša poslovna opredeljenja i planovi ispravno usmereni. I, što je najvažnije, najveću korist od ovog aranžmana imaće krajnji korisnici kredita“.

EBRD je do sada uložila 4,2 milijarde evra u različite sektore srpske privrede.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum