Pet medalja za Tikveš vinariju na Mundus Vini u Nemačkoj

Tikves vina

Vina vinarije "Tikveš" osvojila su tri zlatne i dve srebrne medalje na jednom od najprestižnijih svetskih vinskih takmičenja Mundus Vini u Nemačkoj.

Zlatne medalje dobila su vina Domaine Lepovo Chardonnay iz 2015. godine, Domaine Lepovo Grand Cuvee 2013. godine, Cabernet Franc Special Selection 2015., dok su vina Temjanika Special Selection 2015. i Alexandria Cuvee Rose iz 2015. godine osvojila srebrne medalje na ovom takmičenju koje se održava 18. put u Nemačkoj. Ove godine, međunarodni žiri od 160 sudija-degustatora iz 36 zemalja imao je težak zadatak da izabere najbolja vina.Takmičenje se sastoji od preko 5.000 kvalitetnih vina poreklom iz 149 vinskih regiona širom sveta.

"Brojne i značajne medalje na ovom takmičenju čine nas izuzetno srećnim i pokazuju da se ceni kvalitet naših vina i u svetu. Ova dostignuća će sigurno doprineti stvaranju željene reputacije vrhunskih "Tikveš" vina na najvažnijim tržištima, kao i cele makedonske vinske industrije, koji je naravno jedan od naših strateških ciljeva ", rekao je generalni direktor" Tikveš " vinarije Igor Ilievski.

Dva pobednička vina koja su osvojila zlatne medalje proizvedena su u vinariji "Domaine Lepovo" u kojoj se odvija ceo proizvodni proces na posedu gde se nalazi vinograd i u idealnim uslovima, a u skladu sa najboljom praksom francuske škole vina, gde je rezultat izuzetno dobar i zato se dobijaju ekskluzivna vina odličnog kvaliteta. Treće vino koje je osvojilo zlato, Cabernet Franc Special Selection iz 2015. godine je novina u portfoliju "Tikveš" vinarije čiji je plasman na tržište planiran krajem proleća. Mundus vini takmičenje se održava pod pokroviteljstvom i pravilima Međunarodne organizacije za vino (OIV) i Međunarodne unije enologa (UIOE). 

Vinarija Tikveš je osnovana davne 1885. godine, kao porodična vinarija, da bi danas bila jedna od vodećih vinarija u regionu. Prepoznatljiv „Tikveš“ potpis predstavlja umešnost kombinovanja lokalnih i internacionalnih sorti grožđa, sa ciljem kreiranja unikatnog vina sa neponovljivim ukusom. Od 2003.godine do danas uloženo je više od 30 miliona evra u tehnološko prestrukturiranje i modernizaciju opreme, razvoj brenda što je čini jednom od najmodernijih vinarija u regionu.