Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Sarantis Grupa ostvarila rast neto dobiti

Sarantis Grupa ostvarila rast neto dobiti

Uprkos teškom poslovnom okruženju grčka trgovačka kompanija SARANTIS S.A. ostvarila je dvocifreni rast profita u protekloj godini.

Prihodi od prodaje u 2015. godini iznosili su 278,76 miliona evra, dok su godinu dana ranije iznosili 248,44 miliona. Rast prodaje ostvaren je na grčkom ali i na inostranim tržištima na kojima posluje ova kompanija. Zarada pre oporezivanja i amortizacije porasla je za 16,07% i iznosila je 29,77 miliona evra. Grupa je ostvarila rast neto dobiti od 15,39% i iznosila je 19,78 miliona. SARANTIS S.A. je posvećena investicionim planom i daljim razvojem što će stvoriti dodatnu vrednost svojim akcionarima. Kao i uvek, strategija Grupe ostaje posvećena na obnovi i obogaćivanju asortimana kako bi dodatno ojačala svoje prisustvo na svim tržištima.

Kroz različite kategorije proizvoda za svakodnevnu upotrebu, počev od toaletnih voda, preko lične nege, medicinskih sredstava do proizvoda za domaćinstvo, SARANTIS GRUPA nudi širok asortiman svojih brendova.
Operativne filijale su prisutne u devet istočnoevropskih država: Poljska, Rumunija, Bugarska, Srbija, Češka Repulika, Mađarska, BJRM, Bosna i Hercegovina i Portugalija. Snažna distributivna mreža u 35 zemalja, dodatno osigurava snažno međunardno prisustvo kompanije.
GR SARANTIS S.A., matična kompanija grupe, na Atinskoj berzi je prisutna od 1994. godine. Pored toga, kompanija je osnovala zajedničko preduzeće sa grčkom kompanijom Estee Lauder, koje se bavi ekskluzivnom distribucijia Estee Lauder proizvoda u Grčkoj, Rumuniji i Bugarskoj.

Pripremio: Žarko Grozdanić

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum