Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Mercator na proleće otvara tržni centar u Banjaluci

Mercator na proleće otvara tržni centar u Banjaluci

Slovenački trgovački lanac “Mercator” na proljeće sledeće godine otvoriće veliki tržni centar u Banjaluci, šireći poslovnu ekspanziju i na Republiku Srpsku, saznaju “Nezavisne” u upućenim poslovnim krugovima. Rukovodstvo Građevinskog preduzeća “Krajina” ovih dana je postiglo dogovor da objekat od 41.500 kvadratnih metara na Banjalučkom polju, u neposrednoj blizini bazena “Akvana”, proda slovenačkom kupcu.

Gradnja objekta je počela pre mesec dana i njegove grube konture se već naziru, ali u Upravi “Krajine” i dalje tvrde da je to “još njihov objekat i da još ništa nije završeno”. Kad bude sagrađen, biće to ubedljivo najveći tržni centar u Republici Srpskoj i jedan od većih u BiH, ali vrednost investicije još nije poznata. Prema saznanjima “Nezavisnih”, rok za završetak grubih građevinskih radova na objektu je novembar, dok bi prvi kupci trebalo da uđu u februaru sledeće godine.
Borko Đurić, direktor “Krajine”, nije želio da potvrdi informacije o tome da se objekat gradi za “Mercator”, već je samo rekao da će se više znati sledeće nedelje i da su “u visokom stepenu pregovora” sa slovenačkim lancem. “Pregovori se vode, ali ugovor još nije potpisan tako da je objekat još naš”, kazao je Đurić.
Slovenački trgovinski lanac će u novembru ove godine otvoriti i manji tržni centar u Gradišci, čija gradnja se već privodi kraju. Objekat, na površini od 3.500 kvadratnih metara, lociran je na ulazu u Gradišku.
“Mercator” je ušao na bh. tržište krajem 2000. godine, a do sada su otvorili sedam tržnih centara i marketa u Federaciji BiH.

Izvor: Nezavisne novine

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum