Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti METRO GRUPA priprema razdvajanje u dve nezavisne veleprodajne i maloprodajne grupe

METRO GRUPA priprema razdvajanje u dve nezavisne veleprodajne i maloprodajne grupe

Upravni odbor METRO AG priprema osnivanje dve nezavisne, sektorski fokusirane grupe, kroz podelu grupacije, a to su: veleprodaja i poslovanje sa hranom, a druga potrošačka elektronika i usluge.

Oba entiteta će biti listirana na berzi, sa sopstvenim identitetom, menadžmentom i nadzornim odborima. Cilj je da se obema kompanijama i njihovom menadžmentu da puna kontrola nad sopstvenim korporativnim strategijama.

Kako se navodi iz kompanije, to će dodatno povećati fokus na kupca, ubrzati rast poslovanja, pojednostaviti sistem, skratiti vreme od proizvodnje do plasmana artikla na tržište i poboljšati poslovnu izvrsnost. Pored toga, oba entiteta će biti u mogućnosti da samostalno nastave akvizicije i partnerske strategije, omogućavajući im da definišu svoje vlastite strategije za ekspanziju. Upravni i Nadzorni odbor će odluku o razdvajanju doneti nakon perioda intenzivnih konsultacija.

Ukoliko se trenutne procene pokažu pozitivnim i ukoliko akcionari izglasaju osnivanje dve kompanije, implementacija procesa razdvajanja planirana je za sredinu 2017. godine.

"Tokom prethodnih godina, uspešno smo revitalizovali naše osnovne poslove, ojačavajući istovremeno bilans stanja METRO grupe,“ rekao je Olaf Koh, generalni direktor METRO AG i dodao „Veleprodaja i poslovanje sa hranom, kao i Potrošačka elektronika i usluge nastavili su da se komercijalno unapređuju, te su na uspešnom putu i spremni za nezavisnu budućnost. Naši akcionari će posedovati dva dobro pozicionirana tržišna lidera, od kojih se oba snažno fokusiraju na sopstvene biznise i donose više vrednosti za potrošače, zaposlene i poslovne partnere.“

Uz saglasnost odgovarajućih nadzornih odbora, na čelu nove specijalizovane firme za Veleprodaju i hranu biće sadašnji generalni direktor grupacije Olaf Koh, dok će poslovanje kompanije za Potrošačku elektroniku voditi sadašnji direktor Media-Saturna i član upravnog odbora METRO AG Piter Has.

Prema planu, Veleprodaja i poslovanje sa hranom biće odvojeni u nezavisnu kompaniju, u čijem će sastavu biti brendovi Metro grupe - Makro i Real, dok će Potrošačka elektronika i usluge biti koncentrisane oko maloprodajnih lanaca Media-Saturn.

 

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum