ABC sveži krem sir među tri najbolja na svetu

ABC sir

ABC sveži krem sir svrstao se u sam vrh globalne konkurencije sirnih namaza na najvećem svetskom ocenjivanju sira, World Championship Cheese Contest, održanom u Sjedinjenim Američkim Državama.

U konkurenciji svih najvećih svetskih proizvođača koji su poslali čak 2595 uzoraka iz 23 zemlje, ABC sir s vlašcem osvojio je visoko treće mesto sa 99,55 od mogućih 100 bodova.

World Championship Cheese Contest u Wisconsinu se održava već 31 godinu, a u ocenjivanju su učestvovali stručnjaci i priznate kompanije iz celog sveta.

ABCsir jedan je od najvažnijih proizvoda Belja čija je proizvodnja bazirana na domaćem mleku s farmi Belja na kojima smo prošle godine proizveli 35 miliona litara mleka. Ove godine planiramo povećanje proizvodnje ABC sira od 16% i imamo vrlo ambiciozne planove koji uključuju otvaranje nekoliko novih izvoznih tržišta. Trenutno ABC sir izvozimo u 20 zemalja sveta na četiri kontinenta, a izuzetni rezultati s najvećeg svetskog ocenjivanja daju nam novi podsticaj i uverenje da možemo naći nove kupce širom sveta“,rekao je direktor Belja, Davor Bošnjaković.
„ABC sveži krem sir proizvodimo samo od mleka, pavlake i malo morske soli. Vrlo jednostavan recept, a vrhunski proizvod, jer imamo vlastito mleko. Posvećeni smo kontinuiranom kvalitetu i zadovoljstvu naših kupaca pa nam visoke ocene, koje je naš ABC sir zaradio u Americi, potvrđuju da se i u najoštrijoj svetskoj konkurenciji izuzetno dobro kotiramo“, istaknula je direktorka razvoja i kontrole kvaliteta proizvoda Fabrike mlečnih proizvoda Belja, Darija Kostelić-Kuhar.

ABC sir dobitnik je mnogih regionalnih priznanja i nosilac tri zlatne zvezdice uz znak Superior Taste Award koju dodeljuju kuvari i somelieri iz najboljih svetskih restorana. 

Otkad se pojavio na tržištu pre 35 godina, ABC sveži krem sir zadržao je svoju izvornu recepturu. Proizvodi se od samo tri prirodna sastojka - mleka, pavlake i malo morske soli - bez veštačkih dodataka i konzervansa. Mleko dolazi direktno s farmi Belja, što potrošačima garantuje ujednačen kvalitet kod svakog proizvoda.