Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Visoki zvaničnici Ministarstva trgovine SAD posetili Coca-Cola postrojenja u Srbiji

Visoki zvaničnici Ministarstva trgovine SAD posetili Coca-Cola postrojenja u Srbiji

U okviru zvanične posete Srbiji, gospoda Skip Džouns i Rajan Barns, visoki zvaničnici Ministarstva trgovine SAD, posetili su Coca-Cola sistem u Srbiji.

Predstavnici američke delegacije oblišli su nedavno otvoreni regionalni Centar za sokove u čiju je izgradnju i proširenje kapaciteta fabrike uloženo više od 7 miliona evra.

“Ponosni smo što smo ugostili visoke zvaničnike Ministarstva trgovine SAD i predstavili investicije u tržište kome smo posvećeni već gotovo pola veka u Srbiji. Raduje nas što smo prepoznati kao simbol kvaliteta i uspeha, a to postižemo zahvaljujući izuzetnoj saradnji sa naših 37.000 partnera u Srbiji”, izjavio je Aleksandar Ružević, generalni direktor Coca-Cole Hellenic Srbija.

Uoči posete, predstavnici kompanije Coca-Cola Hellenic najavili su rast poslovanja na izvoznim tržištima na kojima se proizvodi kompanije već nalaze, kao i osvajanje novih potrošača širom regiona. Predstavljeni su i rezultati kompanije u oblasti održivog poslovanja zahvaljujući kojima je kompanija nedavno dobila drugi Zlatni EWS sertifikat, oznaku kvaliteta i poštovanja standarda u oblasti odgovornog upravljanja vodnim resursima i zaštiti životne sredine

Da podsetimo, Coca-Cola sistem godišnje u budžet Republike Srbije uplati 7 miliona evra poreza i povezan je sa 95 miliona evra koje država prihoduje od poreza (1,4 % ukupnog poreskog prihoda Srbije). Ukupna dodata vrednost Coca-Cola sistema ekonomiji Srbije dostiže čak 224 miliona evra ili 0,7 odsto bruto domaćeg proizvoda (izvor podataka: Studija o socio-ekonomskom uticaju Coca-Cola sistema iz 2014. godine).

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum