Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Coca-Cola predstavila integrisani godišnji izveštaj o poslovanju za 2015. godinu

Coca-Cola predstavila integrisani godišnji izveštaj o poslovanju za 2015. godinu

Kompanija Coca-Cola HBC AG, u okviru koje posluje Coca-Cola Hellenic Srbija, predstavila je Integrisani godišnji izveštaj o poslovanju za 2015. godinu.

 

Četvrti godišnji izveštaj pod nazivom “Refreshing business” pruža pregled o svim aspektima poslovanja, upravljanja i održivosti i obeležava godinu odličnih rezultata i dostignuća.

Ove godine kompanija je unapredila izveštaj i predstavila aspekte održivosti kroz Integrisani godišnji izveštaj u skladu sa sveobuhvatnim standardima Globalne inicijative izveštavanja (GRI) G4.

,,Proteklu godinu je obeležio napredak u svim aspektima našeg poslovanja. Proširili smo asortiman proizvoda kako bismo potrošačima ponudili još veći izbor, unapredili kapacitete i naš tim proširili talentovanim i ambicioznim ljudima. Još smo posvećeniji održivosti kao organskom delu svog poslovanja i pokretaču rasta kroz unapređenje izveštavanja uvođenjem Generalnih standarda GRI G4 i inicijativa kao što je Računovodstvo u funkciji održivosti” izjavio je Dimitris Lois, izvršni direkror Coca- Cola HBC.

Napori kompanije u oblasti održivosti su prepoznati pa je zbog toga već dve godine zaredom Coca-Cola HBC evropski i globalni lider u svom sektoru po Dau Džons svetskim i evropskim indeksima održivosti (DJSI).

Cilj Coca-Cola HBC je stvaranje vrednost za sve interesne grupe a naš model poslovanja to potvrđuje kroz proizvodnju i učinak koji su rezultat aktivnosti i odnosa duž celog lanca vrednosti.

Postignuti rezultati:

 • prodato 2,1 milijardi porcija napitaka za 594 miliona potrošača
 • direktno zaposleno više od 33.000 ljudi
 • ostvaren neto dobit od 280 miliona evra
 • plaćen porez i dažbine u ukupnom iznosu od 271 miliona evra
 • uloženo 8,2 miliona evra u programe za zajednicu
 • ostvareno 6.000 sati volontiranja zaposlenih
 • smanjena potrošnja vode za 5,5 odsto u odnosu na 2014. godinu
 • smanjena emisija CO2 za 14,2 odsto u odnosu na 2014. godinu

Pogledajte još

 • Korisne informacije

 • Šta je Retail Serbia?

 • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum