Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Pepsi postao vlasnik Marbo produkta

Pepsi postao vlasnik Marbo produkta

Američka prehrambena kompanija "Pepsi" postala je vlasnik srpske kompanije za proizvodnju čipsa "Marbo produkt", objavljeno je na sajtu Agencije za privredne registre. Kako se navodi, vlasnik 100 odsto kapitala "Marbo produkta" je kompanija "Pepsiko investment Europe", sa sedištem u Holandiji i upisanom novčanim kapitalom od 2,41 miliona evra i nenovčanim kapitalom (osnovna sredstva, materijal) ukupne vrednosti od 5,15 miliona evra.

Kompanija "Marbo produkt" najveći je proizvođač grickalica u jugoistočnoj Evropi sa sedištem u Beogradu i proizvodnim pogonom u Bačkom Magliću.

Pored brenda "čipsi", koji je već 10 godina apsolutni lider na tržištu, proizvodni program dopunjuju i brendovi "klipsi", "maks", "pardon" i "minut krompir pire" i izvoze se na tržišta Makedonije, Republike Srpske, Federacije BiH, Slovenije, Rumunije, Rusije, Bugarske, Mađarske, Grčke.

Prema podacima Agencije za privredne registre, "Marbo" je u prošloj godini ostvario profit od milijardu dinara, što je za 50 odsto više nego u 2006. Ukupni prihodi kompanija u 2007. iznosili su četiri milijarde dinara, odnosno oko 50 miliona evra. Kompanija "Marbo produkt" proizvodi slane grickalice, "čipsi", "pardon", "klipsi" i zapošljava oko 1.000 ljudi.

"Marbo" je član evropske i američke asocijacije snack proizvođača: European Snack Association (ESA) i Snack Food Association (SFA).

 

Izvor: RTS

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum