Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Bankrotirao poznati grčki lanac elektronike "Elektroniki"

Bankrotirao poznati grčki lanac elektronike "Elektroniki"

Nekada prisutan i u Srbiji ( Elektroniki ) i jedan od najvećih prodavaca elektronike na grčkom tržištu, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ, proglasio je bankrot nakon čega su svi objekti ovog lanca zatvoreni.

Uprkos svim naporima, menadžment kompanije ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ Atina S.A. bio je prinuđen na ovakav potez nakon neuspelih pregovora sa bankama i dobavljačima kao i nastavku slabljenja kupovne moći stanovništva. Biznis plan koji je donet početkom 2015. godine za oporavak kompanije, nije doneo zadovoljavajuće rezultate. Nakon što su iscrpjene sve moguće opcije, kompanija je bila primorana na donošenje najbolnije odluke. Ministarstvo rada Grčke održalo je nekoliko sastanaka kako bi se pronašlo prihvatljivo rešenje za zaposlene.

Kompanija u vlasništvu porodice Stroutsis je do pre 20 godina posedovala samo sedam robnih kuća, nakon čega kreće snažna ekspanzija i širenje na matičnom, srpskom i kiparskom tržištu.

Pripremio: Žarko Grozdanić

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum