Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Masoutis: nacionalni tržišni udeo porastao na 12 odsto

Masoutis: nacionalni tržišni udeo porastao na 12 odsto

Generalni direktor grčkog trgovinskog lanca Masoutis, Džon Masoutis, izjavio je da kompanija ima velike planove u 2016. godini što potvrđuje i povećanje nacionalnog tržišnog udela od kraja 2015. godine do danas sa 9 na 12%.

U godini u kojoj kompanija slavi 40. godina postojanja, investicionom planom je planirano ulaganje od 20 miliona evra u renoviranje i otvaranje novih maloprodajnih objekata. Trgovac je u aprilu otvorio supermarket na Tasosu čime se broj objekata popeo na ukupno 261, od čega 242 maloprodajna i 19 veleprodajnih. Masoutis planira da uskoro otvori još jedan objekat na Tasosu i na ostrvu Evia, kao i u mestima Larisa i Agrinio. Menadžment kompanije i dalje insistira na dalje spuštanje u atinsku regiju, što je kako kažu strateški potez koji će otvoriti dalji razvoj.

Podsetimo, Grčka Vlada je donela odluku o povećanju poreza na paste, kafu, cigarete, čokolade i bezalkoholna pića, koji će se primenjivati od 1. juna ove godine.

Pripremio: Žarko Grozdanić

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum