Imlek nagradio farmere rekordere

Imlek dan farmera

Farmeri iz svih krajeva Srbije nagrađeni su na tradicionalnoj Imlekovoj proslavi – Danu farmera rekordera.

Proslavi su prisustvovali predstavnici najpoznatijih komercijalnih farmi iz cele zemlje ali i porodice koje se generacijski bave stočarstvom i ostvaruju dugogodišnju saradnju sa kompanijom. Pored nagrada, svim farmerima uručena su priznanja i zahvalnice za njihov doprinos u održanju liderske pozicije kompanije Imlek u mlečnoj industriji zemlje i regiona.

Na proslavi su za rekordne količine isporučenog mleka vrhunskog kvaliteta nagrađene velike komercijalne farme: PKB korporacija A.D. za isporučenih 20,40 miliona litara mleka, poslovni sistem Almex iz Pančeva za isporučenih 13,42 miliona litara i PIK Bečej za isporučenih 11,14 miliona litara mleka. U kategoriji porodičnih farmi, priznanja su dobili Vojčena Kornel za isporučenih 1,62 miliona litara mleka, Balaša Mikloš za isporučenih 1,46 miliona litara i Katalin Tot za isporučenih 1,21 miliona litara mleka. Na ovogodišnjoj proslavi uručeno je i specijalno priznanje najvećoj organskoj farmi u regionu, farmi Global seed iz Čuruga.

Generalni direktor Imleka, Ilija Šetka, u svom obraćanju zahvalio se okupljenim farmerima na uspešnoj saradnji i naglasio da mu je izuzetna čast što se nalazi na čelu kompanije koja je lider mlečne industrije u zemlji i regionu.

Protekla godina bila je izuzetno teška za mlekarsku industriju, pre svega zbog potresa na evropskom tržištu, viškova mleka, kao i posledičnog pada cena otkupa sirovog mleka. Imlek je stao u zaštitu svojih najbitnijih partnera – farmera, putem otkupa viškova, plaćanja viših cena otkupa sirovog mleka nego u regionu, kao i preko investicija u opremu i povećanje efikasnosti. Vlada Srbije je takođe mnogo pomogla uvođenjem prelevmana koji su zaštitili ovu veoma bitnu privrednu granu, istakao je Šetka.