Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Kompanija Philip Morris International pokreće inicijativu u borbi protiv krijumčarenja

Kompanija Philip Morris International pokreće inicijativu u borbi protiv krijumčarenja

Kompanija Philip Morris International pokreće novu inicijativu u cilju borbe protiv krijumčarenja i srodnih kriminalnih radnji pod nazivom „PMI IMPACT’’.

Kompanija će u okviru ove inicijative izdvojiti 100 miliona dolara za finansiranje projekata istraživanja, edukacije i predloga akcija za suzbijanje ove društvene pojave.

Na konkurs za raspodelu ovih sredstava koji će biti raspisan kasnije u toku godine moći će da se aplicira i u Srbiji, a pravo na podnošenje prijave imaće sve privatne, javne i nevladine organizacije.

Inicijativom za suzbijanje krijumčarenja rukovodiće renomirani savet od sedam nezavisnih svetskih stručnjaka sa besprekornim ugledom u oblasti prava i borbe protiv korupcije.

,,Napredak u borbi protiv nelegalne trgovine zahteva ideje, resurse i delovanje - zato i pokrećemo inicijativu PMI IMPACT. Posebnu zahvalnost dugujemo istaknutim stručnjacima koji su stali na čelo ove inicijative i očekujemo veliki broj prijava na konkurs. Paralelno s tim, PMI nastavlja da kontroliše svoj lanac nabavke i podržava međunarodne protokole protiv ilegalne trgovine.’’ izjavio je Andre Kalancopulos (André Calantzopoulos), generalni direktor kompanije PMI.

Procenjuje se da je ukupna vrednost robe kojom se ilegalno trguje na globalnom nivou oko 650 milijardi dolara, sa veoma aktivnim crnim tržištima za ogroman broj proizvoda, od farmaceutskih, prehrambenih, duvanskih, do oružja i divljači.

Članica stručnog saveta i bivša viša tužiteljka u američkom Ministarstvu pravde Suzan Hejden (Suzanne Hayden) kaže da nezakonita trgovina cveta delom i usled povezanosti kriminalnih mreža koje funkcionišu nekažnjeno i koriste otvorene granice, korumpirane zvaničnike, neusaglašene pravne sisteme i nedovoljnu primenu zakona. „Mi u savetu ćemo proučiti predloge projekata inovativnih i kreativnih rešenja iz javnog i nevladinog sektora kako bismo pomogli u rešavanju problema izazvanih globalnom nezakonitom trgovinom’’, kaže o inicijativi Hejden.

„PMI IMPACT“ predstavlja samo jedan od sveobuhvatnih programa koje kompanija Philip Morris International podržava u cilju podsticanja održive poslovne prakse i rešavanja složenih društvenih problema. Kompanija je takođe i potpisnica Ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih nacija.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum