Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Kompanija IMMOFINANZ proširuje STOP SHOP brend

Kompanija IMMOFINANZ proširuje STOP SHOP brend

Kompanija IMMOFINANZ nastavlja širenje lanca STOP SHOP ritejl parkova otvaranjem 57. objekta u poljskom gradu Ščitno (Szczytno).

 Zajedno sa objektima u Nišu i poljskom gradu Svinoujšće (Świnoujście), ovaj ritejl park predstavlja treći uspešno ostvaren projekat u samo dva meseca, a poznate su i lokacije za nove objekte. Na jesen je predviđeno otvaranje STOP SHOP ritejl parka u Valjevu, a u pripremi su i ritejl centri u poljskim gradovima Pultusk (Pultusk) i Gdinja (Gdznia). Nakon planiranog proširenja, STOP SHOP mreža broji ukupno 60 ritejl parkova.

U Centralnoj i Istočnoj Evropi fokusirani smo na dalja proširenja STOP SHOP brenda i nastavićemo da svim našim ritejl klijentima nudimo veliku tržišnu pokrivenost u brojnim zemljama. Postojeći plan razvoja predviđa udvostručen broj STOP SHOP ritejl parkova na više od 100 lokacija u narednih pet godina, što će nas učiniti liderom u izgradnji ritejl parkova u regionu, rekao je Oliver Šumi (Oliver Schumy), generalni direktor kompanije IMMOFINANZ.

Stop-Shop

STOP SHOP u gradu Ščitno je šesti maloprodajni ritejl park u Poljskoj. Obuhvata 3.600 kvadratnih metara prostora za izdavanje i u celosti je zakupljen – slično kao i STOP SHOP u Svinoujšću sa istom kvadraturom i STOP SHOP u Nišu sa svojih 13.000 kvadratnih metara prostora za izdavanje. Među zakupcima lokala u Ščitnu su Media Expert, the Deichmann, CCC shoe stores, KIK, Martes Sport i Rossmann. Planirane su i lokacije za pet novih ritejl centara, uključujući STOP SHOP u Pultusku i Gdinji, koje se trenutno procenjuju i pripremaju. Individualni projekti su u različitim fazama realizacije, a očekuje se da će svi biti okončani do kraja 2017. godine. U Srbiji se, nakon Niša i Čačka, očekuje otvaranje i trećeg STOP SHOP ritejl parka u Valjevu.

Koncept koji stoji iza STOP SHOP brenda zasniva se na regionalnim šoping centrima na centralnim lokacijama koje mogu da privuku od 30.000 do 150.000 stanovnika. Ritejl parkovi obično imaju 3.000 do 15.000 kvadratnih metara prostora za izdavanje i nude posetiocima veliki broj parking mesta, optimalan pristup lokaciji i visoku funkcionalnost, uz atraktivnu ponudu međunarodnih i domaćih brendova.

STOP SHOP portfolio

STOP SHOP portfolio nakon najnovijih otvaranja obuhvata 57 STOP SHOP ritejl parkova u sedam država: 12 u Mađarskoj, 11 u Austriji, 10 u Slovačkoj, 10 u Češkoj, 6 u Poljskoj, 6 u Sloveniji, kao i 2 STOP SHOP ritejl parka Srbiji.
Knjigovodstvena vrednost STOP SHOP u oblasti ritejl parkova, prema podacima od 31. januara 2016. godine (54 objekta) procenjuje se na oko 485 miliona evra. Stopa zakupa prostora iznosi 96.2%, a bruto prinos od iznajmljivanja je 7.8%.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum