Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Grčki trgovinski lanci duguju 3,5 milijardi evra

Grčki trgovinski lanci duguju 3,5 milijardi evra

Nakon najnovijih dešavanja sa stanjem u grčkom trgovinskom lancu Marinopoulos, pokrenuta su pitanja o stanju i u drugim trgovinskim lanacima u toj državi i njihovim obavezama prema bankama, dobavljačima ali i prema zaposlenima.

Kako prenose grčki elektronski mediji, stanje u Marinopoulosu može da bude daleko gore od predviđenog i da bi ukupan dug mogao da dostigne daleko više od 1,3 milijardi evra. Nedavno je pokrenuto pitanje o dugovanjima koja imaju i druge trgovačke kompanije. Dug lanca Sklavenitis iznosi 622 miliona evra, trgovinski lanac Masoutis koji iako profitabilno posluje i širi svoju maloprodajnu mrežu u svim delovima grčke, duguje oko 430 miliona evra, dok je Grčka Metro Grupa nakon preuzimanja Veropoulosa svoj dug povećala na oko 530 miliona evra. Prema nezvaničnim informacija, kompanije Lidl i AB Vasillopoulos (Delhaize) bi mogle u narednom periodu da preuzmu pojedine objekte visoko zaduženih konkurenata.

Smanjenje kupovne moći stanovništva, visoki troškovi poslovanja, dovešće do novih akvizicija u trgovinskom sektoru Grčke ali i do bankrota nekih od trgovaca u narednom periodu, ocenjuju grčki stručnjaci. Za poslednjih nekoliko godina, maloprodajni sektor u Grčkoj je doživeo velike potrese, od velikih akvizicija, do nestanka malih regionalnih trgovaca poput Deal Marketa, ali i bankrota koji nisu mogli da izbegnu Arvanitidis, Elektroniki i drugi.

Pripremio: Žarko Grozdanić

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum