Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti INA preuzela Enegropetrol BiH

INA preuzela Enegropetrol BiH

Ina i MOL potpisali su Ugovor o preuzimanju deonica Energopetrola BiH, kojim je Ina preuzela 33,50 posto Energopetrolovih deonica i tako postala najveći prodavac naftnih derivata u Bosni.

Ovom transakcijom Ina je povećala svoj vlasnički udeo u Energopetrolu na 67 posto i postala većinski vlasnik kompanije čiji će finansijski rezultati biti konsolidovani u rezultate INA Grupe.

"Akvizicijom Energopetrola, Ina se dodatno pozicionirala na tržištu Bosne i Hercegovine i dokazala da veruje u dugoročnu perspektivu Energopetrola i tržišta Bosne i Hercegovine. Ovim Ina postaje najveći pojedinačni distributer naftnih derivata u toj zemlji sa ukupno 101 aktivnom benzinskom stanicom u maloprodajnoj mreži. Poslovnu odluku Uprava Ine donela je na temelju dobrog poznavanja tržišnih prilika u BiH, a sa ciljem dalje izgradnje regionalne pozicije koja može imati pozitivan uticaj na Inino poslovanje kao i plasman visokokvalitetnih Ininih proizvoda na tržištu Bosne i Hercegovine", prenosi tportal.

Izvor: tportal.hr
Pripremio: Žarko Grozdanić

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum