Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Prodavnice u Rumuniji moraće da prodaju najmanje 51 odsto lokalnih proizvoda

Prodavnice u Rumuniji moraće da prodaju najmanje 51 odsto lokalnih proizvoda

Predsednik Rumunije Klaus Johanis potpisao je danas zakon kojim se prodavnice u zemlji obavezuju da prodaju najmanje 51% lokalnih proizvoda - mesa, voća, jaja i povrća.

Zakon je od danas na snazi, a u junu ga je usvojio Parlament u cilju podrške domaćim poljoprivrednicima. Ta mera će se odnositi samo na hranu u maloprodajnim objektima koji godišnje imaju promet veći od 2 mil EUR. Ukoliko prodavnice prekrše zakon, kazna je od 100.000 do
150.000 leja (od 24.600 do 36.800 USD).

Zakon je kritikovalo Udruženje veleprodajnih preduzetnika, koje je ocenilo da će to dovesti do poskupljenja robe i da će hiljade dobavljača ostati bez posla. Za sada nije jasno da li taj zakon zadovoljava kriterijume tržišne konkurencije zbog čega bi mogao da bude osporen u Ustavnom sudu.

Pripremio: Žarko Grozdanić

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum