Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti Šoping, štrajkovi i krađe u grčkim trgovinama

Šoping, štrajkovi i krađe u grčkim trgovinama

Štrajkovi u maloprodajnom sektoru u Grčkoj su postali svakodnevnica na koju su građani te zemlje navikli ali i turisti koji borave u njoj. Poslednji u nizu poziva na generalni štrajk dolazi iz Grčke Federacije privatnih poslodavaca (OIYE).

Prema članu zakona 4177/2013 grčkim trgovcima će do 31. avgusta biti omogućeno produženo radno vreme nedeljom gde će veliki trzni centri i hipermarketi raditi do 22h. Federacija OIYE se oštro usprotivila produženom radnom vremenu i pozivaju sve sindikate, zaposlene, poslodavce i potrošače na štrajk imajući u vidu tešku ekonomsku situaciju u kojoj se nalazi ova zemlja i trgovinski sektor u njoj.

Jedan od mnogobrojnih problema sa kojima se susreću grčki trgovci jesu i sve učestalije krađe čija je pojedinačna vrednost i do nekoliko stotina evra. Nekoliko takvih primera zabeleženo je samo u toku jedne nedelje u Solunu. Podsetimo, poznati grčki stručnjaci su ujedinjeni u proceni da je pitanje meseca u ovoj godini kada će doći do još većih potresa koji će izazvati velike posledice po dobavljače i zaposlene u marketima prezaduženih lanaca.

Pripremio: Žarko Grozdanić

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum