Retail Serbia

Trgovina u Srbiji

Vi ste ovde: Home Vesti U Aranđelovcu otvorena nova fabrika stiropora Bekament

U Aranđelovcu otvorena nova fabrika stiropora Bekament

Domaća kompanija Bekament otvorila je novu fabriku za proizvodnju građevinskog stiropora u okviru svog proizvodnog kompleksa u Aranđelovcu.

Fabriku u čiju izgradnju je investirano četiri miliona evra i u kojoj će zaposlenje naći sedamdeset novih radnika svečano su otvorili predsednik Vlade Republike Srbije, Aleksandar Vučić i rukovodstvo kompanije Bekament.
Godišnji kapacitet proizvodnje stiropora u novoj fabrici iznosi 500.000 metara kubnih. Svi Bekament proizvodi poseduju sertifikate potrebne za izvoz u EU, a prema planovima, građevinski stiropor proizveden u novoj fabrici biće plasiran na domaće, ali i na tržišta država u regionu. Tokom zadnje dve godine kompanija Bekament svoju proizvodnju pretežno izvozi.

“Novootvorena fabrika u potpunosti zaokružuje proces proizvodnje od osnovnih sirovina do finalnih proizvoda. Sa građevinskim stiroporom u ponudi postajemo jedina domaća kompanija koja proizvodi sve materijale neophodne za završne radove u građevinarstvu. Ono što je jednako važno je da je posao u novom postrojenju pored 300 postojećih radnika našlo i 70 novih zaposlenih”, rekao je Dejan Čolović, generalni direktor kompanije Bekament.

Od svog osnivanja kompanija Bekament proizvodi materijale od čuvenog venčačkog kamena. Od 2010. godine uvedena je potpuna automatizacija proizvodnje svih praškastih proizvoda.
Za 2017. godinu planirana je još jedna investicija u vrednosti od 10 miliona evra. Reč je o fabrici za proizvodnju boja, fasada, građevinskih lepkova i maltera, čiji će godišnji kapacitet biti 250 hiljada tona.

Pogledajte još

  • Korisne informacije

  • Šta je Retail Serbia?

  • Registrujte se!

Retail Serbia logoRetail Serbia prenosi vesti iz trgovinskog i logističkog sektora. Retail Serbia ima detaljan direktorijum trgovinskih i logističkih kompanija kao i kompanija koje pružaju usluge ovim industrijama sa opisima delatnosti, kontaktima, slikama i svim drugim neophodnim podacima. Retail Serbia ima katalog opreme za trgovce i logističare. Retail Serbia ima forum u kome možete diskutovati najnovije vesti, aktuelne teme, postaviti pitanje kolegama iz branše ili kao krajni potrošač preneti Vaše iskustvo iz kupovine. Retail Serbia je autor Retail magazina. I još mnogo toga... Istražite portal i vratite se ponovo.


ZajednicaRegistrovanjem na Retail Serbia Portalu dobijate mnoge prednosti poput mogućnosti prijavljivanja Vaše kompanije u Retail direktorijum, kao i učestvovanja u diskusijama i pristupu sadržajima namenjenim pre svega registrovanim korisnicima.

Ukoliko se odlučite za tu opciju možete dobiti i besplatnu elektronsku kopiju nekih od prethodnih brojeva Retail magazina.

magazin-logo
Posetite naš drugi sajt, Retail magazin, na kome možete pronaći sva izdanja našeg magazina u elektronskom obliku kao i kataloge i promocije trgovinskih lanaca u Srbiji.

Povežimo se :)

Pratite nas

Vesti | Kompanije | Forum