EKO Serbia i Agencija za bezbednost saobraćaja potpisali protokol o saradnji

EKO Serbia - vozi odmoran kampanja

Predstavnici kompanije EKO SERBIA, sa predstavnicima Agencije za bezbednost saobraćaja, na konferenciji za medije u četvrtak, 21. jula 2016. godine, zvanično su objavili početak partnerske saradnje i ovom prilikom potpisan je i Protokol o saradnji kojim se EKO pumpe priključuju letnjoj kampanji prevencije saobraćajnih nezgoda pod nazivom ‘’Vozi odmoran ’’.

Kampanja ima za cilj da istakne važnost redovnih pauza u toku daljih putovanja i namenjena je svim putnicima u letnjoj sezoni, kako u tranzitu, tako i na lokalnim relacijama.

Saveti za bezbedno putovanje u formi lifleta sa prevodom na 4 jezika biće distribuirani vozačima na EKO pumpama širom Srbije. Pored edukativnog dela, na EKO pumpama na auto putu biće postavljene oaze za odmor, a u danima i satima kada je na putevima najveća gužva promo timovi će putnicima, koji naprave pauzu na EKO pumpi Sopot i Ćuprija 1, podeliti besplatno flašice sa vodom kako bi se osvežili pre nastavka putovanja. Krajem letnje sezone, oaze za odmor biće postavljene na pumpama u suprotnom smeru EKO Ćuprija 2 i Vrčin, zbog povećanog broja putnika u tranzitu pri povratku sa odmora.

Leto je vremenski period kada se na putevima dešava najveći broj nezgoda, kada je na putevima najveća gužva i kada, često umorni, vozači naprave propust zbog koga stradaju čitave porodice. Ova edukativno preventivna kampanja, nastaviće se i nakon leta kroz zajedničke aktivnosti kompanije EKO i Agencije za bezbednost saobraćaja.

Prisutnima su se obratili direktor Agencije za bezbednost saobraćaja - Jasmina Milošević, generalni direktor EKO Serbia - Goran Dejanović, komercijalni direktor EKO Serbia - Vassilis Makris, Marketing i PR menadžer - Marija Lukić.

Kompanija EKO SERBIA a.d. osnovana je u septembru 2002. godine kao članica poslovne grupe Hellenic Petroleum, energetskog lidera u Grčkoj i regionu jugoistočne Evrope. U Srbiji je uložila preko 100 miliona evra, a zapošljava preko 800 ljudi. Danas u Srbiji kompanija posluje kroz mrežu od 54 benzinske stanice i planira da nastavi sa ekspanzijom, sa ciljem da proizvodi i usluge kompanije budu dostupne širom zemlje.